Varaa aika
Hampaiden valkaisun vaiheet

Hampaiden valkaisun vaiheet

Turvallisen hampaiden valkaisun edellytyksenä on puhdas ja terve suu. Tustustu hampaiden valkaisun eri vaiheisiin:

Ennen hampaiden valkaisua

Turvallisen hampaiden valkaisun edellytyksenä on puhdas ja terve suu. Hampaat tulee puhdistuttaa hammaskivestä ja pinnallisista värjäytymistä. Puhdistetut hampaat lisäävät valkaisun tehoa ja vähentävät mahdollista hampaiden herkkyyttä.

Paras puhdistustulos saadaan hampaiden tehopuhdistuksella, joka tekee suun terveeksi ja hampaiden pinnoista kiiltävät, sileät ja hohtavan puhtaat. Hampaiden pinnoilla tai ikenen alla oleva hammaskivi pitää ikenet tulehtuneena ja mahdollistaa valkaisuaineen pääsyn ikeniin sekä limakalvoille. Hammaskiveä ei pysty itse poistamaan.

Hampaiden ollessa herkät, kuluneet tai käytetään purentakiskoa (hampaiden narskuttelu) suositellaan sensitiivisen hammastahnan (esim. Sensodyne) käytön aloittamista kaksi viikkoa ennen hampaiden valkaisua. Sensitiiviset hammastahnat sisältävät kaliumnitraattia, joka ehkäisee hampaiden vihlontaa.

Kaksi vuorokautta ennen hampaiden valkaisua ei saa käyttää antiseptisiä suuvesiä (mm. Listerine, klooriheksidiini). Hampaiden ollessa sensitiiviset suositellaan myös happamien juomien esim. viini, tuoremehu käytön välttämistä kaksi päivää ennen valkaisua. 

Ennen hampaiden valkaisuun tuloa on hyvä ruokailla. Valkaisun jälkeen ei saa nauttia kahteen tuntiin muuta kuin vettä. Suosittelemme myös vesipullon mukaan ottamista janojuomaksi ja suun huuhtelemiseksi.

GLOSSilla  ennen hampaiden valkaisun aloittamista:

 • täytetään esitietolomake
 • määritetään hampaiden alkuväri (VITA Bleachedguide 3D-väriasteikko)
 • tehdään valkaisualueen kevyt puhdistus
 • otetaan ennen hampaiden valkaisua kuva suukameralla
 • suojataan ikenet
 • käydään valkaisuvaiheet läpi yhdessä asiakkaan kanssa
Hampaiden valkaisun aikana

Hampaiden valkaisu tehdään aina suun terveydenhoitotyön asiantuntijan toimesta ja valkaisussa käytämme ainoastaan kliinisesti testattuja terveydenhuollon tarvikkeita ja -aineita (ei kosmeettisia valmisteita).

Hyödynnämme hampaiden valkaisussa uusinta lasertekniikkaa, joka hampaiden valkaisua koskevan tieteellisen tutkimuksen mukaan mahdollistaa lyhyen valkaisuaineen tehostamisen (6-8 min per valkaisukierros), jolloin hampaiden vaaleneminen on nopeampaa.

Hammasystävällinen

Kehittynein laservalotin sisältää yhden laservalon sijaan 9 erillistä laservaloa. Erikseen toimivat laservalot lisäävät poikkeuksellisesti samanaikaisesti hampaiden valkaisuaineen tehoa sekä kiilteessä että hammasluussa. Hampaiden värjäytymien poisto eli hampaiden vaaleneminen tapahtuu turvallisesti ja nopeasti sekä hammasystävällisesti. Lyhyt valkaisuaineen tehostusaika mahdollistaa lasertehosteisen hampaiden valkaisun tekemisen myös herkille hampaille. 

Perinteisten valottimien (halogen- tai UV-valo) valkaisuaineen tehosteaika on 15-20 min riippuen käytettävästä valonlähteestä ja valkaisuprosessin tehostuminen tapahtuu vain hampaan kiilteessä .

Maksuton lisäkäsittely

Huomioimme valkaisun aikana hampaiden sävyerot. Tummemmat kulmahampaat tai traumahampaat saavat aina maksuttoman lisäkäsittelyn vaaleimman valkaisutuloksen saamiseksi. Hampaat saavat myös mahdollisimman laajan valkaisukäsittelyn (yhteensä 10 ylä- ja alahammasta), jotta hymyalue ei jää liian lyhyeksi. 

Hampaat voivat vaalentua jopa 10 astetta riippuen tehtävästä valkaisuhoidosta (hampaiden tehovalkaisu titaanioksidilla tai hampaiden tehovalkaisu tai hampaiden kevytvalkaisu).

Hampaiden valkaisun jälkeen
 • poistetaan iensuojat
 • viimeistellään valkaisualue kiillotuskiekolla
 • otetaan hampaiden valkaisun jälkeen kuva suukameralla
 • laitetaan fluorigeeli hampaiden pinnoille
 • määritetään hampaiden loppuväri (VITA Bleachedguide 3D-väriasteikko)
 • käydään läpi hampaiden hoito-ohjeet

Hampaiden valkaisun jälkeen kahteen tuntiin ei saa syödä, vettä voi juoda. Seuraavien 48 tunnin ajan tulee välttää voimakkaasti värjäävien, happamien ja voimakkaiden elintarvikkeiden käyttöä sekä tupakointia ja nuuskan käyttöä. Värjääviä elintarvikkeita ovat mm. kahvi, tee, kolajuomat, tomaatti, salmiakki, lakritsi, punaviini, punajuuri, soijakastike, curry, mustikka ja porkkana. Suosittelemme myös, että vältetään värillisiä hammastahnoja tai hammastahnaa, joka sisältää sodium bicarbonaattia. 7 päivään hampaiden valkaisun jälkeen ei saa käyttää värjääviä antiseptisiä suuvesiä (mm. Listerine tai klooriheksidiini).

Valkaisun jälkeen hampaat saattavat olla yliherkät kylmälle tai kuumalle, mutta herkkyys menee ohi 1–2 vuorokauden kuluttua hampaiden valkaisusta. Fluoria sisältävän sensitiivisen hammastahnan (esim. Sensodyne) käyttämistä on hyvä jatkaa. 

Lasertehostettu ja yksilöllisesti tehty hampaiden valkaisu säilyy pitkään, kun vältetään värjäävien ravintoaineiden käyttöä ja puhdistetaan koko suu päivittäin huolellisesti sekä huuhdellaan suuta vedellä tai maidolla aina kun ollaan käytetty värjääviä ravintoaineita. Huolellinen suun puhdistus tarkoittaa päivittäistä hampaiden harjausta ja hammasvälien sekä kielen puhdistusta. Hampaiden valkaisu ei anna suojaa uudelleen värjääntymistä vastaan.

Säännölliset suun ja hampaiden terveystarkastukset sekä suuhygienistin suorittamat hampaiden tehopuhdistukset ja ylläpitovalkaisut (hampaiden kevytvalkaisu) 1-2 kertaa vuodessa auttavat pitämään hampaat valkoisina.

Katso myös Usein kysyttyä.

Antti Luusuaniemi

Antti Luusuaniemi suosittelee GLOSSia

”Hampaani tuntuivat puhdistuksen ja valkaisun jälkeen ihanan puhtailta ja näyttävän valkoisilta. Hampaat kertovat paljon ihmisestä ja voinkin suositella GLOSSin palveluita kaikille niille, jotka ymmärtävät terveiden valkoisten hampaiden merkityksen. ” 

Lue lisää Antin ja muiden asiakkaidemme kokemuksista »

Arvostelut

Asiakkaidemme tyytyväisyys on meille kunnia-asia. Ohessa muutamia asiakkaidemme kokemuksia GLOSSin valkaisuhoidosta.

 

4,8
4,8 / 5 tähteä
101 arvostelua

Katso lisää arvosteluja Facebook-sivuiltamme »

"Ihana henkilökunta, ykkösluokan palvelu ja upea, hohtavanvalkoinen lopputulos - suosittelen."

"Ihan parasta palvelua ja mieletön ammattitaito tuoda tärkeitä asioita esille valkaisun aikana hampaiden hoitamisesta. Niin suurta hymyä ja iloa on ollut valkaisun jälkeen. Elämä on iloisempaa ja onnellisempaa kun on kaunis hymy."

"❤️❤️❤️ ammattimaista valkaisua!! Kyllä nyt passaa taas nauraa ja hymyillä"

"Aina yhtä erinomainen ja ystävällinen palvelu! Kokeilin uutta titaanioksidi-tehovalkaisua, ei vihlo herkkiäkään hampaita!"

Gloss ajanvaraus

Varaa hoitoaika on-line

Varaa hoitoaika sinulle sopivana ajankohtana ajanvarausjärjestelmästämme. Mikäli sinulla on kysymyksiä, voit katsoa vastauksemme usein esitettyihin kysymyksiin. Voit myös soittaa 010 387 8270 tai lähettää yhteydenottopyynnön »