Varaa aika
Hampaiden valkaisun vaiheet

Hampaiden valkaisun vaiheet

Turvallisen hampaiden valkaisun edellytyksenä on puhdas ja terve suu. Tustustu hampaiden valkaisun eri vaiheisiin:

Ennen hampaiden valkaisua

Turvallisen hampaiden valkaisun edellytyksenä on puhdas ja terve suu. Hampaat tulee puhdistuttaa hammaskivestä ja pinnallisista värjäytymistä. Puhdistetut hampaat lisäävät valkaisun tehoa ja vähentävät mahdollista hampaiden herkkyyttä.

Paras puhdistustulos saadaan hampaiden tehopuhdistuksella, joka tekee suun terveeksi ja hampaiden pinnoista kiiltävät, sileät ja hohtavan puhtaat. Hampaiden pinnoilla tai ikenen alla oleva hammaskivi pitää ikenet tulehtuneena ja mahdollistaa valkaisuaineen pääsyn ikeniin sekä limakalvoille. Hammaskiveä ei pysty itse poistamaan.

Hampaiden ollessa herkät, kuluneet tai käytetään purentakiskoa (hampaiden narskuttelu) suositellaan sensitiivisen hammastahnan (esim. Sensodyne) käytön aloittamista kaksi viikkoa ennen hampaiden valkaisua. Sensitiiviset hammastahnat sisältävät kaliumnitraattia, joka ehkäisee hampaiden vihlontaa.

Kaksi vuorokautta ennen hampaiden valkaisua ei saa käyttää antiseptisiä suuvesiä (mm. Listerine, klooriheksidiini). Hampaiden ollessa sensitiiviset suositellaan myös happamien juomien esim. viini, tuoremehu käytön välttämistä kaksi päivää ennen valkaisua. 

Ennen hampaiden valkaisuun tuloa on hyvä ruokailla. Valkaisun jälkeen ei saa nauttia kahteen tuntiin muuta kuin vettä. Suosittelemme myös vesipullon mukaan ottamista janojuomaksi ja suun huuhtelemiseksi.

GLOSSilla  ennen hampaiden valkaisun aloittamista:

 • täytetään esitietolomake
 • määritetään hampaiden alkuväri (VITA Bleachedguide 3D-väriasteikko)
 • tehdään valkaisualueen kevyt puhdistus
 • otetaan ennen hampaiden valkaisua kuva suukameralla
 • suojataan ikenet
 • käydään valkaisuvaiheet läpi yhdessä asiakkaan kanssa
Hampaiden valkaisun aikana

Hampaiden valkaisu tehdään aina suun terveydenhoitotyön asiantuntijan toimesta ja valkaisussa käytämme ainoastaan kliinisesti testattuja terveydenhuollon tarvikkeita ja -aineita (ei kosmeettisia valmisteita).

Hyödynnämme hampaiden valkaisussa lääketieteellistä lasertekniikkaa, joka hampaiden valkaisua koskevan tieteellisen tutkimuksen mukaan mahdollistaa lyhyen valkaisuaineen tehostamisen (8 min per valkaisukierros), jolloin hampaiden vaaleneminen on nopeampaa.

Hammasystävällinen

GLOSS:n käyttämä lääketieteellinen laservalotin sisältää yhden perinteisen laservalon sijaan yhdeksän (9)erillistä laservaloa. Erikseen toimivat laservalot omaavat pitkän aallonpituuden ja lisäävät poikkeuksellisesti hampaiden valkaisuaineen tehoa sekä kiilteessä että hammasluussa.

Hampaiden värjäytymien poisto eli hampaiden vaaleneminen tapahtuu turvallisesti ja nopeasti sekä hammasystävällisesti. Lyhyt valkaisuaineen tehostusaika mahdollistaa lasertehosteisen hampaiden valkaisun tekemisen myös herkille hampaille. 

Perinteisten valottimien (halogen- tai UV-valo) valkaisuaineen tehosteaika on 15-20 min riippuen käytettävästä valonlähteestä. Koska kysymyksessä on lyhyen aallonpituuden valotin, tapahvalkaisuprosessin tehostuminen vain hampaan kiilteessä (ei hammasluussa).

Maksuton lisäkäsittely

Huomioimme valkaisun aikana hampaiden sävyerot. Tummat kulmahampaat tai traumahampaat saavat aina maksuttoman lisäkäsittelyn tasaisimman valkaisutuloksen saamiseksi.

Hampaat saavat myös mahdollisimman laajan valkaisukäsittelyn 10-12 hammasta yläleuan alueelta ja 10 hammasta alaleuan alueelta, jotta hymyalue ei jää liian lyhyeksi eikä hammaskaarelle synny ns. tunneliefektiä.

Hampaat voivat vaalentua jopa 10 astetta riippuen tehtävästä valkaisuhoidosta (hampaiden tehovalkaisu titaanioksidilla tai hampaiden tehovalkaisu tai hampaiden kevytvalkaisu).

Hampaiden valkaisun jälkeen
 • poistetaan iensuojat
 • viimeistellään valkaisualue viimeistelykiekolla
 • otetaan hampaiden valkaisun jälkeen kuva suukameralla
 • laitetaan fluorigeeli hampaiden pinnoille
 • määritetään hampaiden loppuväri (VITA Bleachedguide 3D-väriasteikko)
 • käydään läpi hampaiden hoito-ohjeet

Hampaiden valkaisun jälkeen kahteen tuntiin ei saa syödä, vettä voi juoda.

Seuraavien 48 tunnin ajan tulee välttää voimakkaasti värjäävien, happamien ja voimakkaiden elintarvikkeiden käyttöä sekä tupakointia ja nuuskan käyttöä. Värjääviä ravintoaineita: kahvi, tee, cola- ja energiajuomat, punaviini, suklaa, salmiakki, lakritsi, soija, ketsuppi, punajuuri, porkkana, paprika, tomaatti, kurkku, salaatti, curry, marjat (mustikka, mansikka jne.), omena, appelsiini, greippi, ananas, papaija ja kiiwi, sooda/kivennäisvesi, etikkapohjaiset tuotteet (balsamiviini, suolakurkku) yms. on myös hyvä välttää.

Seitsemään (7) päivään valkaisun jälkeen ei saa käyttää värjääviä kemiallisia suun puhdisteita tai antiseptisia suuvesiä, kuten klooriheksidiiniä tai Listerineä. Seitsemään (7) päivään valkaisun jälkeen ei saa käyttää hammastahnaa, jossa on väriaineita tai joka sisältää Sodium Bicarbonatea/Bicarbonatea, antiseptisia-aineita tai Betadinea. Valkaisuhoidon jälkeen suosittelemme käytettäväksi hammastahnaa, joka ylläpitää hampaiden valkaisutulosta ja estää hampaita värjääntymästä. Hammastahnan voi ostaa vastaanotolta.

Valkaisun jälkeen hampaat saattavat olla yliherkät kylmälle tai kuumalle, mutta herkkyys menee ohi 1–2 vuorokauden kuluttua hampaiden valkaisusta. Hampaiden rakeenteelliset kiillehäiriöt voivat myös korostua. Epätasaisuus tasoittuu viimeistään kahden viikon kuluttua valkaisusta. Kiillehäiriöiden korostumista voidaan vähentää vastaanotolla myytävällä hammastahnalla.

Lasertehostettu ja yksilöllisesti tehty hampaiden valkaisu säilyy pitkään, kun vältetään värjäävien ravintoaineiden käyttöä ja puhdistetaan koko suu päivittäin huolellisesti sekä huuhdellaan suuta vedellä tai maidolla aina kun ollaan käytetty värjääviä ravintoaineita. Huolellinen suun puhdistus tarkoittaa päivittäistä hampaiden harjausta ja hammasvälien sekä kielen puhdistusta. Hampaiden valkaisu ei anna suojaa uudelleen värjääntymistä vastaan.

Mitä voi syödä hampaiden valkaisun jälkeen?

Hampaiden valkaisun jälkeen (48 tuntia) on hyvä syödä neutraaleja ruokia esim.

 • Aamulla: leipää + voi + juusto + kinkku tai puuro ja siihen raejuustoa
 • Lounaaksi: makaronilaatikko (jauheliha vähäisesti maustettu), kinkkukiusaus, kalakeitto
 • Välipalaksi: maustamaton rahka tai joku muu valkoinen rahka/jogurtti, banaani, pähkinöitä (cashew, parapähkinä, hasselpähkinä, saksanpähkinä). Hedelmistä vain edellä mainittu banaani.
 • Päivälliseksi: maustamaton broileri (voi paistaa voissa ja maustaa vähäisesti suolalla & pippurilla), riisi, perunamuusi, keitetty peruna, raejuusto, kinkkupasta (ei saa lisätä paprikaa)
 • Iltapalaksi: sämpylä, voi, juusto, kinkku

Kahvin/teen ystäville tarjoamme tarvittaessa myös kofeiinitabletit.

Säännölliset suun ja hampaiden terveystarkastukset sekä suuhygienistin suorittamat hampaiden tehopuhdistukset ja ylläpitovalkaisut (hampaiden kevytvalkaisu) 1-2 kertaa vuodessa auttavat pitämään hampaat valkoisina.

Katso myös Usein kysyttyä.

Perttu Kivilaakso

Apocalyptican Perttu Kivilaakso suosittelee GLOSSia

”Minulle tehtiin kaikki mahdolliset soodapuhdistukset, tehovalkaisut sekä laser- ja nano-systeemit, joista tällainen hevimies ei tajua tuon taivaallista – mutta sen tajuan, että koko purukalustoni viestii nyt hoidettua ja siistiä kuvaa."

Lue lisää Pertun ja muiden asiakkaidemme kokemuksista »

Arvostelut

Asiakkaidemme tyytyväisyys on meille kunnia-asia. Ohessa muutamia asiakkaidemme kokemuksia GLOSSin valkaisuhoidosta.

 

4,8
4,8 / 5 tähteä
108 arvostelua

Katso lisää arvosteluja Facebook-sivuiltamme »

"Ihana henkilökunta, ykkösluokan palvelu ja upea, hohtavanvalkoinen lopputulos - suosittelen."

"Ihan parasta palvelua ja mieletön ammattitaito tuoda tärkeitä asioita esille valkaisun aikana hampaiden hoitamisesta. Niin suurta hymyä ja iloa on ollut valkaisun jälkeen. Elämä on iloisempaa ja onnellisempaa kun on kaunis hymy."

"❤️❤️❤️ ammattimaista valkaisua!! Kyllä nyt passaa taas nauraa ja hymyillä"

"Aina yhtä erinomainen ja ystävällinen palvelu! Kokeilin uutta titaanioksidi-tehovalkaisua, ei vihlo herkkiäkään hampaita!"

Gloss ajanvaraus

Varaa hoitoaika on-line

Varaa hoitoaika sinulle sopivana ajankohtana ajanvarausjärjestelmästämme. Mikäli sinulla on kysymyksiä, voit katsoa vastauksemme usein esitettyihin kysymyksiin. Voit myös soittaa 010 387 8270 tai lähettää yhteydenottopyynnön »