Hampaiden puhdistus

Hampaiden puhdistus pitää suun ja elimistön terveenä sekä hampaat hohtavan puhtaina.

Hampaat pysyvät kauniina ja puhtaina, kun hampaista huolehditaan joka päivä. Hampaiden pinnoille kertynyt plakki poistetaan säännöllisellä hampaiden harjauksella ja hammasvälien puhdistuksella. Paras harjaustulos saadaan pienellä ja pyöreäpäisellä sähköhammasharjalla. Hammasvälit ja ientaskut saa puhtaiksi parhaiten hammasväliharjalla tai hammaslangalla – päivittäin.

Oikomishoidon jälkeen hampaiden sisäpinnoille laitettu retentiokaari tai hammasvälien ahtaus voivat kerätä hammaskiveä ja pinnallisia värjäytymiä huolellisesta itsehoidosta huolimatta. Kotona suoritettavan itsehoidon lisäksi on hyvä käydä säännöllisesti 1-2 kertaa vuodessa suuhygienistin tekemässä hampaiden puhdistuksessa.

Säännöllisesti tehty suun ja hampaiden terveystarkastus ja hammaskiven poisto pitävät suun ja elimistön terveinä sekä hampaat hohtavan puhtaina. Hammaskiven poisto hampaiden pinnoilta ja ikenen alta ei onnistu kotikonstein. Ikenen alla oleva hammaskivi on yksi hampaiden kiinnityskudossairauden eli parodontiitin aiheuttaja.

Yksityisen hammaslääkärin suorittaman suun perustutkimuksen yhteydessä on mahdollista pyytää lähete yksityiselle suuhygienistille. Lähete oikeuttaa hakemaan KELAlta korvausta yksityisen suuhygienistin antamasta hoidon kustannuksista! Lähete on voimassa kaksi vuotta.

AIRFLOW® JAUHEPUHDISTUS (SOODAPUHDISTUS)

SOODAPUHDISTUKSELLA POISTETAAN PARHAITEN JA TEHOKKAIMMIN HAMPAIDEN PINNOILTA, UURTEISTA JA HAMMASVÄLEISTÄ KAHVIN, TEEN TAI TUPAKOINNIN AIHEUTTAMAT PINNALLISET VÄRJÄYTYMÄT.

Jauhepuhdistuksessa käytetään Airflow® teknologiaa, jossa jauheina on hellävarainen erytritolijauhe tai natriumbikarbonaattijauhe eli sooda. Jauhepuhdistus poistaa pinnalliset värjäymät ja saa hymysi luonnollisen puhtaan vaaleaksi. Jauhepuhdistus soveltuu ylläpitohoitoon, hymyn freesaukseen tai ennen valkaisua tehtäväksi, sitä ennen on oltava perusteellinen hammaskivenpoisto eli tehopuhdistus tehty.

Hampaiden tehopuhdistus

Hyvä suuhygienia sisältää hampaiden harjauksen sähköhammasharjalla kahdesti päivässä minimissään kahden minuutin ajan sekä hampaiden välien puhdistuksen. Tämän lisäksi olisi hyvä käydä säännöllisesti ammattilaisella hampaiden tehopuhdistuksessa eli hammaskivenpoistossa säännöllisesti 1-2 x vuodessa. Tehopuhdistuksessa hampaiden pinnalta poistetaan pinttynyt biofilmi eli plakki, joka voi olla pehmeää, värjäytynyttä tai jo hammaskiveä. Hampaiden puhdistus toteutetaan kivuttomasti, mutta tehokkaasti Guided Biofilm Therapy menetelmää noudattaen. Säännöllisillä puhdistuksilla voidaan välttää kiinnityskudossairauksia, joiden eteneminen voi olla hidasta ja piilevää. Suuhygienisti ohjaa myös yksilölliset neuvot hyvään omahoitoon. Hymyilevä terve suu on paras käyntikortti.

Hampaiden tehopuhdistus sisältää hammaskiven poiston, jauhepuhdistuksen (erytritoli/sooda), suun terveydentilan kartoituksen, fluorikäsittelyn ja omahoidon ohjauksen.

Yksityisen hammaslääkärin suorittaman suun perustutkimuksen yhteydessä on mahdollista pyytää lähete yksityiselle suuhygienistille. Lähete oikeuttaa hakemaan KELAlta korvausta yksityisen suuhygienistin antamasta hoidon kustannuksista! Lähete on voimassa kaksi vuotta.

Mitä Guided Biofilm Therapy on?

Guided Biofilm Therapy on uusimpaan tieteelliseen näyttöön perustuva hoitosuositus, jossa suusta puhdistetaan haitallinen biofilmi eli bakteeripeitteet hellävaraisesti, mutta huolellisesti. GBT onnistuu parhaiten viimeisintä teknologiaa hyödyntävillä laitteilla (EMS Airflow Prophylaxis Master), joissa mm lämmin vesi lisää hoidon mukavuutta. Jauhepuhdistuksessa voidaan käyttää hellävaraista erytritolijauhetta tai natriumbikarbonaattijauhetta. Kovettunut biofilmi eli hammaskivi irtoaa kivuttomasti Piezon® ultraääniteknologialla. Laitteet soveltuvat kaiken ikäisille henkilöille sekä kaikenlaisille suille.

Suun terveydellä on todella suuri merkitys koko kehoon ja tämän vuoksi huolehtimalla suustasi, vaikutat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi.

Meillä voit maksaa myös osamaksulla

Varaa aika verkkokaupastamme ja valitse itsellesi sopivin maksutapa Klarnan osamaksumahdollisuuksista.