Hampaat huippukuntoon!

17.10.2013

Teksti perustuu P&G:n Oral-B julkaisuun Kauneus & Terveys 13/2013-lehdessä
Asiantuntija: suuhygienisti (AMK) Arja Korpelainen, GLOSS Hammashoitopalvelut

Jokainen haluaa voida hyvin. Harva tiedostaa, kuinka paljon hampaiden ja koko suun terveys vaikuttavat hyvinvointiin. Voit paremmin, kun suussasi on kaikki kunnossa. Suusi terveys vaikuttaa hyvinvointiisi ja terveyteesi enemmän kuin voisi luulla. Suun terveydellä on yhteys jopa riskiin sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin

Suomalaisen väitöstutkimuksen mukaan ikäihmisellä jokainen puuttuva hammas lisää kuolemanriskiä verrattuna ikätoveriin, jonka suun terveys on kunnossa. Ikääntyneillä ero näkyy selvemmin, mutta asia koskettaa meistä jokaista. Hoidatko sinä hampaitasi niin, että ne ovat kunnossa vielä 20 vuodenkin päästä ja voit hymyillä huoletta? Hampaiden hoitamista ei kannata aloittaa ensi viikolla tai ensi kuussa vaan heti. Suussa ei välttämättä ole kaikki hyvin, vaikka kipuja ei olisi. Esimerkiksi ientulehdus tai kiinnityskudoksen tulehdustila harvemmin tuntuu, saati särkee.

Harjaa plakki pois säännöllisesti!

Plakin poistaminen hampaiden pinnoilta säännöllisesti on tärkeää. Plakki on bakteerimassaa, joka osallistuu hammaskiven ja reikien muodostumiseen. Hammaskivi puolestaan aiheuttaa ientulehduksen yhdessä hammaskiven pintaan kertyneen uuden plakin kanssa.

ET EHKÄ AJATTELE HAMMASTARKASTUSTA VUONNA 2033. MUTTA ME AJATTELEMME.

Me Oral-B:llä ajattelemme aina tulevaa, jotta sinä voit keskittyä nykyhetkeen. Siksi olemme kehittäneet mullistavan Oral-B Pro-Expert-hammastahnan, joka suojaa ajan saatossa hampaiden pintaa paremmin yhdessä Oral-B Professional Care –sähköhammasharjan kanssa. Paras optimaalinen harjaustehokkuus saavutetaan Oral-B-sähköhammasharjalla sekä erillisellä langattomalla SmartGuidella. Hammasta ympäröivän 3D-toiminnon 40 000 sykkivää ja 8 800 edestakaisin pyörivää liikettä minuutissa poistavat ientulehdusta muodostavaa plakkia parhaiten. UUDEN kolmen puhdistustoiminnon ohjausjärjestelmän ja ergonomisen muotoilun avulla Triumph 5000 –harja osittaa asianmukaiset harjauspaikat ja varmistaa, ettei hampaita harjatessa paineta liian lujaa. Kahden minuutin älykäs langaton Smart Guide -näyttö antaa palautetta harjauksen aikana, joten voit olla varma, että hampaasi tulevat aina mahdollisimman puhtaiksi.

Tässä muutama muu vinkki terveen suun saavuttamiseksi

  1. Harjaa hampaat aamuin illoin. Kiireellisinä aamuina hampaiden harjaus ennen aamiaista (30 min happohyökkäys ruokailun jälkeen).
  2. Puhdista hammasvälit päivittäin ensin hampaiden harjausta näin saat hammastahnasta tulevan fluorisuojan myös hammasväleihin.
  3. Täysksylitolipurkka aterioinnin (jotta ksylitolin vaikutus on riittävä on purkan sisällettävä ksylitolia yli 50% painosta).
  4. Syö monipuolisesti. Se tekee hyvää myös hampaille. Muun muassa vitamiinit ja kivennäisaineet ovat tärkeitä hampaiden ja koko suun terveydelle.
  5. Hampaita suojaavaa kalsiumia saat esim. maitotuotteista. Suosi siis maitoa ruokajuomana. Jos et käytä lainkaan maitotuotteita harkitse kalsiumia ravintolisänä.
  6. Vitamiineja saat parhaiten tuoreista kasviksista, hedelmistä ja marjoista. Vitamiinipommeja ovat muun muassa mustikka, appelsiini, pinaatti ja parsa.

Share:

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Gloss 15 vuotta!

Gloss avasi ensimmäisen kerran ovensa syyskuussa 2008!  Syntymäpäivien kunniaksi tarjoamme kaikista hoidoista -15%! Tarjoukset voimassa 15.9.-31.10.23 välisen ajan.  Tarjoukset eivät koske verkkokauppaostoja, tai lahjakortteja. 

Meillä voi maksaa nyt myös epassilla

Meillä voi vihdoin maksaa myös epassilla! Pystyt maksamaan suoraan Epassin sovelluksella, puhelinnumerolla tai verkossa. Epassilla voi maksaa hampaiden tehopuhdistuksen ja jauhdepuhdistuksen (sooda). Epassilla ei voi