Upea hymy hampaiden valkaisulla

NAISEN KAUNEUS + TERVEYS 2012

30.3.2012

Asiantuntija: suuhygienisti (AMK) Arja Korpelainen, GLOSS Hammashoitopalvelut

Hampaiden valkaisu on kehittynyt yhdeksi hammashoidon suosituimmista esteettisistä hoitomuodoista. Hampaiden alkuperäisen värin palauttaminen tai valkoisuuden säilyttäminen on nykypäivää hammashoitoalan vastaanotoilla.

Miksi hampaat kellastuvat?

Hampaiden väri muuttuu joko sisäisten tai ulkoisista tekijöiden vaikutuksesta (ikä, käytettävät värjäävät ravintoaineet, lääkkeet, aineenvaihdunta, suuhygienia).  Lisäksi hampaan kiille ohenee vanhetessaan ja sen rakenne muuttuu, joka johtaa omalta osaltaan hammaskiilteen valoa heijastavien ominaisuuksien muuttumisen. 

Miten hampaiden valkaisu toimii?

Hampaan kiilteessä ja hammasluussa olevia värikeskuksia saadaan poistettua parhaiten vastaanotolla tehtävässä hampaiden valkaisussa.  Uusimpina ja tehokkaimpina valkaisuhoitona on laservalkaisu, jossa hampaiden pinnoille levitettävää valkaisuainetta aktivoidaan hampaiden valkaisuun kehitetyllä laservalottimella. Valkaisussa käytettävä ainutlaatuinen laservalo tehostaa valkaisuprosessia muista valkaisumenetelmistä poiketen samanaikaisesti sekä kiilteessä että hammasluussa. Lyhyt aktivointiaika tekee laservalkaisusta myös hammasystävällisen. 

Laservalkaisumenetelmästä riippuen yhdellä vastaanottokäynnillä käsittelykierroksia voi olla yhdestä kolmeen. Kiilteen ollessa kerroksittaista paras värinmuutos saadaan kun hampaat valkaisukäsitellään yhdellä käynnillä kolmesti. Kolminkertaisella valkaisukäsittelyllä vaalenevat myös luonnostaan keltaiset hampaat.

Miten hampaiden valkaisuun pitää valmistautua?

Ennen hampaiden valkaisua suun pitää olla terve. Reiät paikattuna ja hammaskivi sekä värjäymät poistettuna. Puhtaaseen suuhun tehty hampaiden valkaisu parantaa valkaisutulosta. Paikkojen vaihdot, laminaattien tai implanttien värin valinta tehdään vasta valkaisun jälkeen. Keraamiset tuotteet eivät vaalene valkaisussa.

Kenelle hampaiden valkaisu sopii?

Hampaiden valkaisu sopii kaikille, jotka haluavat muutosta hampaiden sävyyn ja sädehtivän hymyn. Suun hoidon ammattilaisen tekemä valkaisu tekee hampaista kauniit ja hyvin hoidetun näköiset sekä luonnollisen valkoiset.

Share:

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Gloss 15 vuotta!

Gloss avasi ensimmäisen kerran ovensa syyskuussa 2008!  Syntymäpäivien kunniaksi tarjoamme kaikista hoidoista -15%! Tarjoukset voimassa 15.9.-31.10.23 välisen ajan.  Tarjoukset eivät koske verkkokauppaostoja, tai lahjakortteja. 

Meillä voi maksaa nyt myös epassilla

Meillä voi vihdoin maksaa myös epassilla! Pystyt maksamaan suoraan Epassin sovelluksella, puhelinnumerolla tai verkossa. Epassilla voi maksaa hampaiden tehopuhdistuksen ja jauhdepuhdistuksen (sooda). Epassilla ei voi