Varaa aika
Usein kysyttyä hampaiden valkaisusta

Hampaiden valkaisu: usein kysyttyä

Mitä hampaiden valkaisu on?

Hampaiden valkaisu poistaa hampaan kiilteestä ja hammasluusta värjäymiä ja tummentumia. Käytämme valkaisuissa (hampaiden tehovalkaisuhampaiden tehovalkaisu herkille hampaille ja hampaiden kevytvalkaisu) vain kliinisesti tutkittuja ja hampaille turvallisia terveydenhuollon aineita. Lääkinnällisiä vaalennusaineita käyttävät vain suun terveyden asiantuntijat.  (Kosmeettisille valmisteille ei ole pätevyysvaatimusta).

Tehtävästä hampaiden valkaisusta riippuen hampaat voivat vaaleta jopa 10 astetta. Valkaisutuloksen ollessa kuitenkin aina luonnollisen valkoinen, ei paperinvalkoinen.

Hampaiden valkaisun johtavalta asiantuntijalta saat valkoiset hampaat helposti, nopeasti ja hammasystävällisesti. Ajanvaraus GLOSS on-line.

Mikä aiheuttaa hampaiden värjäytymisen?

Yleisimpiä syitä hampaiden värjäytymiseen ovat erilaiset nautintoaineet kuten kahvi, tee, punaviini, kolajuomat, greippimehu, voimakkaat ja värilliset ruoat sekä tupakointi ja nuuskan käyttö. Hampaiden tumma väri voi olla myös luontaista tai seurausta lapsena käytetyistä antibiooteista tai ikääntymisestä johtuvaa. Hampaiden valkoiset tai ruskeat kiillehäiriöt syntyvät liiasta fluorin saannista nuorena hampaiden kehityksen aikana.

Kenelle hampaiden valkaisu soveltuu?

GLOSSin lasertehostetut hampaiden valkaisut sopivat ihan kaikille. Niin naisille kuin miehille, aina nuorista aikuisista ikäihmisiin. Ienvetäytymät, hampaiden kulumat, implantit, laminaattikuoret tai hampaiden oikomishoidon yhteydessä hampaiden sisäpuolelle asennetut retentiokaaret eivät estä hampaiden valkaisua. 

Kenelle hampaiden valkaisua ei suositella?

Valkaisua ei suositella henkilöille, joilla on hammas- tai iensairauksia. GLOSSilla tehtävä hampaiden tehopuhdistus sisältää suun terveydentilan tutkimuksen. 

Vaikuttavatko kaikki hampaiden valkaisuaineet samalla tavalla?

Eivät vaikuta. GLOSSilla hampaiden tehovalkaisuhampaiden tehovalkaisu herkille hampaille tai hampaiden kevytvalkaisu tehdään vain kliinisesti testatuila ja hampaille turvallisilla terveydenhuollon aineilla (ei kosmeettisia valmisteita). Valkaisevana aineena käytetään joko 35% vaalennusainetta tai herkille hampaille kehitettyä titaanioksidipohjaista vaalennusainetta, jossa valkaisuaineen vetyperoksidi-pitoisuus on voitu laskea 15 prosenttiin.

Hampaiden kotivalkaisuun soveltuvat karbamidipohjaiset valkaisuaineet ovat hitaampi tapa vaalentaa hampaita. GLOSSin yksi tehovalkaisu vastaa kahden-neljän viikon kotivalkaisulusikoiden käyttöä (10-20% karbamidiperoksidi).

Vaalenevatko hampaat ilman peroksidia?

Ilman peroksidia kemiallista prosessia ei tapahdu. Peroksidin tehtävänä hampaiden valkaisussa on suorittaa kemiallinen valkaisuprosessi. Valkaisuprosessin avulla saadaan poistettua värjäytymiä, jotka ovat tunkeutuneet hampaan kiilteeseen ja hammasluuhun.

Toimivatko kaikki hampaiden valkaisut samalla tavalla?

Eivät toimi. Hampaiden valkaisumenetelmät poikkeavat toisistaan em. valkaisuaineen sekä käytettävän valonlähteen että valkaisukierrosten kohdalla.

GLOSSilla hampaiden valkaisu tehdään yksilöllisesti kliinisesti testatuilla hampaille turvallisilla terveydenhuollon aineilla (ei kosmeettisia valmisteita). Aktivoimme hampaiden valkaisuprosessia laservalolla, joka on hampaiden valkaisua käsittelevän tieteellisen tutkimuksen mukaan tehokkain. 

Hammaskiilteen ollessa kerroksittaista GLOSSin hampaiden tehovalkaisu tai hampaiden tehovalkaisu herkille hampaille (titaanioksidi) valkaisuissa hampaat saavat kolminkertaisen yksilöllisen lasertehostetun valkaisukäsittelyn. Tummat kulmahampaat, juurihoidosta tummuneet tai traumahampaat saavat lisäksi ilmaisen lisäkäsittelyn.

Valkaisussa käytettäviä muita tehottomampia valonlähteitä ovat mm. UV-valo, halogeenivalo, plasma, kristalli jne. Em. valonlähteiden valotehosteen kesto 15-20 min per valkaisukierros (GLOSSilla lasertehoste vain 6-8 min per kierros). Huom! Laservalo tuottaa kohorenttia valoa ja valotin on aina kädessä pidettävä. 

Valkaisumenetelmästä riippuen valkaisuaineen vetyperoksidipitoisuus on 25-42%. Valkaisukäsittelyjä eri "hampaiden valkaisussa tai tehovalkaisussa tai laservalkaisussa" on 1-3 valkaisupaikasta riippuen.

Yhdellä hoitokäynnillä tehtävä kolminkertainen hampaiden laser tehosteinen valkaisukäsittely poistaa eniten ja syvemmin hampaisiin kertynyttä värjäymää. 

Hampaiden valkaisun johtavalta asiantuntijalta saat puhtaan valkoiset hampaat helposti, nopeasti ja hammasystävällisesti. Ajanvaraus GLOSS on-line.

Mitä eroa on hammashoitolassa tehtävällä hampaiden valkaisulla ja kosmeettisella valkaisulla?

GLOSSilla hampaiden valkaisussa käytetään tehokkaita sekä tutkittuja hammashoitoon soveltuvia aineita. Valkaisuprosessissa pystytään poistamaan värjäytymiä, jotka ovat tunkeutuneet hampaan kiilteeseen ja hammasluuhun. Valkaisuprosessia tehostetaan aina oikealla hampaiden valkaisuun kehitetyllä terveydenhuollon laitteisiin kuuluvalla laserilla.

Kosmeettisiin valmisteisiin kuuluva peroksiditon valkaisu (0% peroksidia) on ns. bikarbonaattipohjainen valkaisu, joka pystyy poistamaan vain pintavärjäytymää. Hoitotulos vastaa GLOSSin hampaiden soodapuhdistusta.

Onko hammaskivi poistettava ennen hampaiden valkaisua?

Puhdistuksen tarve riippuu edellisestä hampaiden puhdistuksesta. Jos hammaskiven ja pinnallisten värjäytymien poistosta on alle 6 kuukautta aikaa niin puhdistuksen tarve on hyvä kartoittaa ottamalla yhteyttä vastaanotolle.

GLOSSilla lasertehostetut hampaiden valkaisut tehdään puhtaaseen suuhun. Hampaiden pinnalliset värjäymät, hampaiden pinnoilla oleva plakki ja hammaskivi estävät valkaisuaineen vaikutuksen eli heikentävät valkaisutulosta ja voivat lisätä hampaiden sensitiivisyyttä.

 Yksityisen hammaslääkärin suorittaman suun perustutkimuksen yhteydessä on mahdollista pyytää lähete yksityiselle suuhygienistille. Lähete oikeuttaa hakemaan KELAlta korvausta yksityisen suuhygienistin antamasta hoidon kustannuksista! Lähete on voimassa kaksi vuotta. Lue lisää GLOSSin kattavasta hampaiden tehopuhdistuksesta.

Onko hampaiden vanhat paikat uusittava ennen hampaiden valkaisua?

Ei. Hampaiden valkaisualueella olevien paikkojen vaihdot sekä laminaatttikuorien, kruunujen tai implanttien värien valinnat tehdään vasta lasertehostetun hampaiden valkaisun jälkeen. Ennen hampaiden valkaisua uusitut paikat tai valitut posliinivärit voivat valkaisun jälkeen jäädä tummiksi. 

Pitääkö hampaat valkaista ennen hammaslaminaattien (posliinikuoret) tai keinojuurihampaan (hammasimplantti) tai hampaan posliinikruunun värin valintaa?

Kyllä pitää, jos korjaavan hoidon alue on hymyalueella (etuhampaat mukaan lukien viisi hammasta oikealle ja viisi hammasta vasemalle sekä ylä- että alaleussa). Hampaiden valkaisu ei muuta posliinin väriä ja jos hampaiden valkaisu tehdään vasta korjaavan hoidon jälkeen, voi posliinihammas jäädä liian tummaksi suhteessa luonnonhampaisiin.

Kuinka kauan hampaiden valkaisutulos pysyy?

Kolminkertainen yksilöllisesti tehty valkaisukäsittely (hampaiden tehovalkaisu tai hampaiden tehovalkaisu herkille hampaille) pysyy parhaiten. Valkaisun pysyvyyteen vaikuttavat myös mm. hampaiden rakenne, elintavat ja suunhoidon tottumukset sekä käytetty valkaisumenetelmä. GLOSSin kirjallinen valkaisuhoito-ohje tukee hampaiden valkaisutuloksen pysymistä.

Valkaisutulosta ja suun terveyttä ylläpitää säännöllisesti tehty kattava hampaiden tehopuhdistus ja hampaiden kevytvalkaisu eli ns. ylläpitovalkaisu.

Onko hampaiden valkaisu turvallista?

Hampaiden valkaisu on turvallista kun suu on terve ja valkaisuhoidon suorittaa laillistettu suun terveydenhoitotyön asiantuntija (suuhygienisti AMK, hammaslääkäri) sekä valkaisussa käytetään vain kliinisesti testattuja hampaille turvallisia terveydenhuollon aineita (ei kosmeettisia valmisteita). 

GLOSS Hammashoitopalveluilla työskentelee Terveydenhuollon Oikeusturvakeskuksen laillistamat suuhygienistit, jotka ovat erikoistuneet suun hoidon lisäksi hampaiden valkaisujen tekemiseen. Laillistetut suuhygienistit osaavat tarkastaa suun terveyden sekä huomioida mahdolliset hampaiston vauriot ja kulumat ennen hampaiden valkaisun aloittamista.  

Aiheuttaako hampaiden valkaisu vihlomista hampaisiin?

Jos hampaat ovat fysiologisesti rasittuneet (narskuttelu, yhteen pureminen) voi joissakin tapauksissa saattaa esiintyä vihlontaa valkaisun aikana tai jälkeen. Hampaiden herkkyyttä voi ennaltaehkäistä käyttämällä kaliumnitraattia sisältävää sensitiivistä hammastahnaa kaksi viikkoa ennen lasertehosteista hampaiden valkaisua sekä huolehtimalla hammaskiven ja värjäytymisen poistosta ennen hampaiden valkaisua.

Mahdollinen hampaiden yliherkkyys häviää 1-2 vrk:n kuluttua hampaiden valkaisusta. GLOSSilla valkaisun hintaan kuuluu myös hampaiden jälkihoito, jossa valkaisualueelle levitetään viimeistelygeeli, joka vähentää mahdollista herkkyyttä. 

Miten tehokkaita ovat ns. kaupan valkaisevat tahnat?

Ne eivät valkaise hampaita. Valkaisevat hammastahnat poistavat hampaiden pinnallisia värjäytymiä. Liian tehokkaat ja hankaavat tahnat naarmuttavat hampaan kiillettä, jonka jälkeen hampaat värjääntyvät helpommin. Hyvänlaatuisella hammashoitoloissa myytävällä hammastahnalla voidaan estää turvallisesti hampaiden tummumista ilman hankaavia ainesosia.

Mikä on suuhygienisti?

Suuhygienisti on ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut, laillistettu suun terveydenhoidon ammattilainen, joka on erikoistunut suun terveyden edistämiseen, suun infektiosairauksien ehkäisyyn ja kliiniseen hoitotyöhön. Vain Oikeusturva-keskuksen (TEO) ja Valviran rekisterissä oleva suuhygienisti voi työskennellä itsenäisesti ja itsenäisenä ammatinharjoittana sekä kuulua Potilasvakuutus-keskuksen piiriin.

GLOSSilla olet turvallisissa käsissä. Tervetuloa!

Hampaiden valkaisu lahjakortti

Lahjakortti on aina yksilöllinen ja mieluisa lahja. GLOSSin lahjakortit sopivat sekä naisille että miehille. Osta lahjakortti kätevästi verkkokaupastamme, voit maksaa laskulla, luottokortilla, verkkopankissa tai osamaksulla. 

Siirry verkkokauppaan »

Arvostelut

Asiakkaidemme tyytyväisyys on meille kunnia-asia. Ohessa muutamia asiakkaidemme kokemuksia GLOSSin valkaisuhoidosta.

 

4,8
4,8 / 5 tähteä
108 arvostelua

Katso lisää arvosteluja Facebook-sivuiltamme »

"Ihana henkilökunta, ykkösluokan palvelu ja upea, hohtavanvalkoinen lopputulos - suosittelen."

"Ihan parasta palvelua ja mieletön ammattitaito tuoda tärkeitä asioita esille valkaisun aikana hampaiden hoitamisesta. Niin suurta hymyä ja iloa on ollut valkaisun jälkeen. Elämä on iloisempaa ja onnellisempaa kun on kaunis hymy."

"❤️❤️❤️ ammattimaista valkaisua!! Kyllä nyt passaa taas nauraa ja hymyillä"

"Aina yhtä erinomainen ja ystävällinen palvelu! Kokeilin uutta titaanioksidi-tehovalkaisua, ei vihlo herkkiäkään hampaita!"