Varaa aika
Suun ja hampaiden terveystarkastus

Suun terveystarkastus

Huolellisen suun hoidon tuloksena suu on terve, hengitys raikas ja hymy kirkas. Hyvällä suuhygienialla ehkäistään ientulehdusta (ienverenvuoto), hampaan kiinnityskudossairautta eli ientaskuun edennyt hammaskivi (parodontiitti) ja hampaan reikiintymistä (karies).

Suun terveystarkastus sisältää:

Ientulehduksen merkki on ienverenvuoto hampaita harjatessa ja pahanhajuinen hengitys. Hoitamaton ientulehdus muuttuu krooniseksi ja tuhoaa hampaan kiinnityskudosta. Hammasta ympäröivien kiinnityskudosten tuhoutuminen on iän myötä salaa hiipivä sairaus, joka saa hampaat heilumaan ja lopulta irtoamaan kokonaan.

Hampaat ja niiden kiinnityskudokset on hyvä tarkastuttaa hammaslääkärillä tai suuhygienistillä vuosittain!  Erityisesti diabeetikoilla ja tupakoitsijoilla on kohonnut riski saada kiinnityskudossairaus

Yksityisen hammaslääkärin suorittaman suun perustutkimuksen yhteydessä on mahdollista pyytää lähete yksityiselle suuhygienistille. Lähete oikeuttaa hakemaan KELAlta korvausta yksityisen suuhygienistin antamasta hoidon kustannuksista! Lähete on voimassa kaksi vuotta.

Tarkastuksen yhteydessä annettavassa suunhoidon opastuksessa kartoitamme yksilöllisesti sopivat puhdistusmenetelmät ja -välineet sekä ohjaamme niiden käytössä. Samalla käynnillä tehdään myös hampaiden värianalyysi ja keskustellaan hampaiden valkaisu -tarpeesta. 

Suun terveystarkastus

Palvelu sisältyy hampaiden tehopuhdistukseen:
- suun terveydentilan arviointi
- kiinnityskudosten kunnon arviointi (mm. ientaskujen mittaus)
- suunhoidon opastus
- hampaiden värianalyysi

Varaa hoitoaika hampaiden tehopuhdistukseen »

Suun terveystarkastus
Gloss ajanvaraus

Varaa hoitoaika on-line

Varaa hoitoaika sinulle sopivana ajankohtana ajanvarausjärjestelmästämme. Mikäli sinulla on kysymyksiä, voit katsoa vastauksemme usein esitettyihin kysymyksiin. Voit myös soittaa 010 387 8270 tai lähettää yhteydenottopyynnön »