Varaa aika

Kaunis hymy hääpäiväksi – hampaiden valkaisu ammattilaisen tekemänä on turvallista ja tehokasta

15.2.2013

Artikkeli julkaistu www.meidanhaat.fi -sivustolla
Asiantuntijat: suuhygienisti Arja Korpelainen, GLOSS Hammashoitopalvelut 

Hääpäivä on yksi elämän tärkeimmistä päivistä, jolloin myös hymyltä vaaditaan paljon. Päivän aikana hääpari kohtaa monia ihmisiä ja ottaa vastaan paljon onnitteluja. Hymyileminen ei ole kovin helppoa, jos hampaat näyttävät likaisilta ja hengitys on tunkkainen.

Meidän häät

Hääpäivä on yksi elämän tärkeimmistä päivistä, jolloin myös hymyltä vaaditaan paljon.

Hampaiden valkaisun suosio kasvaa Suomessa koko ajan ja siitä on tullut osa ulkonäköä piristävää kauneusrutiinia. Myös valkoisuhoitoon menevien hääparien määrä on lisääntyntyt joka vuosi. Nykyään hampaiden valkaisussa ei käy enää pelkästään morsian, vaan sulhanenkin haluaa hampaiden näyttävän hääkuvassa hyvin hoidetuilta.

Mutta onko hampaiden valkaisu sitten turvallista, ja millaisia tuloksia voi odottaa? Haastattelimme Arja Korpelaista GLOSS Hammashoitopalveluista selvittääksemme asiaa.

- GLOSSilla hampaiden valkaisu tehdään räätälöidysti ottaen huomioon hampaiden luonnolliset värierot. Vaikuttavana aineena käytetään peroksidipohjaista valkaisuainetta, jota ilman hampaat eivät vaalene. Valkaisuaineet ovat CE-merkittyjä sekä turvallisia ja kliiniset testit täyttäviä terveydenhuollon aineita. Kauneimman valkaisutuloksen saamiseksi hampaiden tehovalkaisussa hampaat saavat kolminkertaisen yksilöllisen valkaisu- ja laserkäsittelyn, Korpelainen kertoo.

- Hampaiden valkaisu on turvallista oikein tehtynä ja turvallisia valkaisuaineita käyttämällä. Hampaiden valkaisua suunniteltaessa on hyvä kääntyä suun hoidon asiantuntijan, kuten hampaiden valkaisuihin erikoistuneen suuhygienistin puoleen. Ennen hampaiden valkaisua on syytä huolehtia suun terveydestä eli muun muassa hammaskiven ja pinnallisten värjäytymien poistosta. Hampaiden valkaisun jälkeen seuraavien 48 tunnin aikana ei saa tupakoida eikä käyttää värillistä hammastahnaa. Myös värjäävistä tai happamista ravintoaineista, kuten kahvi, tee, ja alkoholituotteet, tulee kieltäytyä vähintään parin vuorokauden ajan. Näin ollen valkaisuahoitoa ei kannata jättää viime tinkaan ennen hääpäivää. Valkaisua ei myöskään suositella tehtäväksi raskaana oleville tai imettäville äideille, Korpelainen jatkaa.

Entäpä ne tulokset? Hampaiden värimuutos voi olla jopa 10 astetta vaaleampi riippuen lähtöväristä. Hampaiden valkaiseminen on aina tiedettä, taidetta ja yksilöllisesti tehtävä hoitotoimenpide. Hampaita pitää osata lukea ja valkaisukäsitellä oikein sillä hampaiden vaalenemiseen vaikuttavat monet asiat, kuten hampaiden luontainen väri, tummemmat kulmahampaat, ikä, lapsena käytetyt antibiootit, kotipaikkakunta, värillisten ravintoaineiden käyttö ja hampaiden narskuttelu. Edellä mainituista tekijöistä huolimatta GLOSSin valkaisut ovat tehonneet kaikkien hampaisiin, Arja Korpelainen kertoo.